Landet konsensus och konflikterna

Sverige har många gånger i historien nått konsensus genom att den allmänna opinionen i någon mening har ”gillat läget”. Frågan är om det går att ”gilla läget” när det gäller Hamas och Israel. Att alla i Sverige inte delar den traditionella konsensusmentaliteten, det framgår av den senaste tidens demonstrationer med tusentals människor som skanderar antisemitiska slagord. När det gäller det judiska folkets rätt att leva ett liv i fred, i Israel såväl som i Sverige, finns inget utrymme för kompromiss. Det återstår bara konflikt, hur osvenskt det än kan kännas. Läs hela krönikan här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: